Velence nyitófilmje lesz és az Arany Oroszlánért versenyez Az igazság, Koreeda Hirokazu új rendezése!

2019. július 19.

Budapest, 2019. július 19. – A Bolti tolvajokkal Cannes-ban tavaly Arany Pálmával díjazott Koreeda Hirokazu új filmje, Az igazság (La vérité) lesz a világ legrégebbi filmfesztiváljának a nyitófilmje! Az „A” kategóriás Velencei Nemzetközi Filmfesztivál az egyik legnagyobb presztízsű seregszemle, az itt bemutatkozó alkotások hagyományosan az Oscar-díj esélyesei is egyben. Az igazság nemcsak nyitófilm lesz Velencében, de a versenyprogramban is szerepel, azaz esélye van megnyerni az Arany Oroszlánt, a fesztivál fődíját.

Koreeda új filmje francia produkcióban, igazi sztárparádéval készült. A japán rendező első nemzetközi alkotásában a francia filmművészet dívája, az Oscar-jelölt Catherine Deneuve, az Oscar-díjas Juliette Binoche, a négyszeres Oscar-jelölt amerikai Ethan Hawke és Ludivine Sagnier játssza a főszerepeket.

Az igazság főhőse a korosodó színésznő, aki éppen egy sci-fi forgatásán vesz részt, amely egy soha nem öregedő anyáról szól. A színésznő meglepően hasonlóan éli életét, többek között ebből fakad viharos kapcsolata lányával, aki a forgatás idején toppan be ismét az életébe, amerikai férje társaságában.

Koreeda Hirokazu a kortárs japán mozi legjelesebb rendezője, aki rendszeresen szerepel filmjeivel a cannes-i filmfesztiválon. A fiam családja című drámája 2013-ban a zsűri díját és az ökumenikus zsűri díját nyerte el, a Bolti tolvajok pedig tavaly a legjobb filmnek járó Arany Pálmát érdemelte ki és idén Oscar-díjra is jelölték az idegen nyelvű film kategóriában.

Az igazság világpremierje a 76. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz augusztus 28-án. A hír kapcsán egy csokornyi új fotó is megjelent.

A film hazai bemutatója várhatóan jövő februárban lesz, Az igazság magyar forgalmazója a Vertigo Média.

WordPress Video Lightbox Plugin