Impromptu (munkacím)

  • Rendezte: Nagy Zoltán

  • Írta: Nagy Zoltán, Horváth János Antal

  • Fényképezte: Gulyás Nándor

  • Producer: Dreissiger László, Kárpáti György, Osváth Gábor, Pusztai Ferenc

  • Art besorolással nem rendelkező alkotás

  • Korhatár besorolás:

A Filmalap 62 millió forintos támogatásával készül Nagy Zoltán első mozifilmje. Az Impromptu, története valós eseményeken alapszik, egy vidéki város ifjúsági vonószenekarának kulisszái mögé enged bepillantást. A történet főszereplője egy 18 éves fiú, aki rájön, hogy mentoruknak, a zenekar vezetőjének viszonya van a zenekar egyik tagjával, egy 13 éves lánnyal.

A rendező Nagy Zoltán a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem elvégzése után Gothár Péter osztályában a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanult, Enyhén sós című diplomafilmjét a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte tavaly a Magyar Filmakadémia.

Az Impromptu operatőre a szintén elsőfilmes Gulyás Nándor, látványtervezője Nyitrai Anna (Virágvölgy), vágója Kornis Panni lesz. A forgatókönyvet, mely novemberben elnyerte a „My First Script” workshop díját a zágrábi filmfesztiválon, Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzi.

Az Impromptu forgatása 2018 nyarán kezdődik Budapesten, Nyíregyházán és annak környékén, a szereplőválogatás még folyamatban van.

Nagy Zoltán első mozifilmje a Filmfabriq gyártásában (producer: Osváth Gábor, Dreissiger László), a KMH Film (Pusztai Ferenc) és a Vertigo Média (delegált koproducer: Kárpáti György) együttműködésével készül.

Az Impromptu jövőre lesz látható a magyar mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

WordPress Video Lightbox Plugin