A Susotázs a mozikban is látható lesz!

2019. március 12.

Budapest, 2019. március 12. – Tóth Barnabás az Oscar-díj rövidített listáján szereplő kisjátékfilmje, a Susotázs a mozikban is látható lesz. A világ számos fesztiválját megjárt és több díjat elnyert rövidfilmje Gaspar Noé Eksztázis című francia cannes-i díjazott alkotásának kísérőfilmje lesz. A Susotázs országos mozibemutatója április 11.

A két magyar szinkrontolmács napja úgy indul a prágai nemzetközi hűtőgépgyártó konferencián, mint bármelyik másik munkanap. Mikor azonban megtudják, hogy mindössze egy személy hallgatja őket, és az egy csinos nő, az események több, nem várt fordulatot vesznek.

Tóth Barnabás rövidfilmje a 91. Oscar-díj rövidfilmes kategóriájának tíz filmes rövidített listáján szerepelt, s esélye volt az Oscar-jelölésre. A Susotázs Magyarországon először a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon volt látható. A kisjátékfilm ezt követően bejárta a világ filmfesztiváljait, többek között díjazták az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, a Manhattan-i Rövidfilmfesztiválon, a Rhode Island Nemzetközi Filmfesztiválon és az Innsbruck-i Természetfilm Fesztiválon, de szerepelt Palm Springsben, Moszkvában és a miskolci CineFesten is. Tóth Barnabás korábban olyan sikeres kisjátékfilmeket rendezett, mint az Újratervezés, a Van egy határ, a (Terep)szemle, és a Vonaton. Első játékfilmjét Rózsaszín sajt címmel 2009-ben készítette.

A Susotázs a Vertigo Média közreműködésében a mozikban is látható lesz: az Eksztázis című Gaspar Noé-film kísérőfilmjeként április 11-től kerül moziforgalmazásba. Az Eksztázis világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége CICA-díját nyerte el. Noé az egyik legismertebb és legprogresszívebb francia filmrendező, aki olyan alkotásokat jegyez, mint a Szerelem, a Visszafordíthatatlan, a Lépj az ürességbe, vagy az Egy mindenki ellen.

A Susotázs a Csokonai Kulturális Központ és a Laokoon Filmgroup támogatásával, és gyártásában készült, producerei Tóth Lajos, Kuczkó Andrea, Rajna Gábor, Sipos Gábor, Stalter Judit és Tóth Barnabás.

A premier hetében több mint 15 moziban tekinthető meg a Susotázs, s a budapesti mozik mellett többek között a pécsi Apolló mozi, a szeged Belvárosi Mozi, a szentendrei P’Art mozi, a szolnoki TISZApART mozi, a jászberényi Lehel mozi, és a szombathelyi Savaria artmozi is játssza premierben vidéken.

A rövidfilm mozibemutatója alkalmából április 9-én, kedden 18 órakor az Art+ Cinemában (Budapest, Erzsébet krt. 39.) egy stábvetítés lesz a Susotázsból, amely nyilvános a sajtó és a közönség számára, s ingyen lehet megtekinteni a kisjátékfilmet, s találkozni az alkotókkal.

WordPress Video Lightbox Plugin